Kun olet lukenut sivut läpi, voit liittyä Nimrithin foorumille alla olevien ohjeiden mukaisesti:

1. Kirjoitat esimerkkiroolin annetusta aiheesta
Liittyäksesi Nimrithiin sinun on kirjoitettava vähintään 10 virkkeen pituinen esimerkkirooli foorumin liittymis osioon, jossa tuot esiin taitosi kirjoittaa sujuvia peliviestejä. Lisäksi esimerkkirooliin on sisällettävä ainakin yksi puheenvuoro. Aiheet löydät liittymis sivulta. roolipelinäyte & kysymys

2. Vastaat osiossa sinulle esitettyyn kysymykseen pelistä
Foorumilla roolipelinäyte & kysymys osiossa sinulle on esitetty kysymys pelistä, johon löydät vastauksen Nimrithin kotisivuilta. Näin varmistamme, että olet tutustunut kotisivuumme.

3. Lähetä viesti foorumille sillä nimimerkillä, jolla aiot liittyä.
Lähettäessäsi roolipelinäytettä ja vastausta esitettyyn kysymykseen lähetä viesti nimimerkillä, jota aiot käyttää myös foorumilla pelatessasi.

4. Luo tunnukset foorumille
Rekisteröidy foorumille nimimerkillä, jolla lähetit esimerkkiroolisi ja vastauksesi kysymykseen. Kun ylläpito on nähnyt roolipelinäytteesi ja vastauksesi esitettyyn kysymykseen tunnuksesi voidaan hyväksyä ylläpidon toimesta ja saat siitä ilmoituksen sähköpostiisi. Tämän jälkeen pystyt kirjautumaan foorumille.

5. Luo ensimmäinen hahmosi
Tunnusten hyväksymisen jälkeen pystyt tutustumaan foorumiin paremmin ja luomaan ensimmäisen hahmosi. Huomiothan kuitenkin, että aikaa ensimmäisen hahmon luomiseen on kuukausi. Mikäli aika ei kuitenkaan riitä voit pyytää lisäaikaa ylläpidolta. Jos et ole ilmoittanut pitkittymisestä ylläpito ottaa sinuun yhteyttä ennen kuun loppua. Jos et vastaa viestiin ylläpito näkee oikeudekseen poistaa tunnuksesi.

Hyviä pelihetkiä!


Alla on hahmokaavake josta näet mitä hahmosi tietojen pitäisi tuoda esille.
Hahmon tietojen ei tarvitse olla luettelomaisessa muodossa vaan saat muokata sen sellaiseksi kuin haluat, kunhan siitä vain löytyy kaikki tarvittavat tiedot.

Nimi: Hahmosi virallinen nimi. Tarkista lajien tiedoista millaisia nimiä kukin laji käyttää. Huomioi myös, että kuolevaisilla tulee olla sukunimi. Demoneilla ja enkeleillä se ei ole välttämätöntä.

Kutsumanimi: Jos hahmosi on saanut lempinimiä, niin merkitse ne tähän.

Ikä: Hahmosi ikä. Tarkista lajien ikähaarukat.
Ihminen: 15-60-vuotta
Muodonmuuttaja: 15-69-vuotta
Puolijumala: 15-80-vuotta
Demoni: 1- 2679-vuotta
Suojelusenkeli: 1- 2679-vuotta
Arkkienkeli: 1679-2679
Tunteiden jumala: 1-2567
Arkijumala: 2679

Sukupuoli: Mies tai nainen.
Suuntautuminen: Seksuaalinen suuntautuminen. Ei välttämätön.
Siviilisääty: Sinkku? Naimisissa? Vaikeasti selitettävä parisuhde?

Laji: Ihminen, muodonmuuttaja, puolijumala, enkeli vaiko demoni?
Tähän lisäksi:
- Muodonmuuttajalle eläinlaji (Ei taruolentoja)
- Puolijumalalle jumala jonka jälkeläinen hän on. Muista myös tarkistaa foorumin puolelta hahmo listauksesta mille jumalille saat tehdä jälkeläisiä.
- Enkelille tyyppi (Suojelusenkeli, arkkienkeli)
- Demonille synti (Viha, kateus, ahneus, ylpeys, himo, ylensyönti, laiskuus)

Perhe: Jos hahmosi omistaa perheen voit kertoa myös perheenjäsenistä.

Asuminen: Asuuko hahmosi Taivaassa, Manalassa vai Maassa? Missä päin asumus sijaitsee ja minkälainen se on?

Taidot/Kyvyt: Mitä erikoiskykyjä hahmosi omaa? Muista tarkistaa lajille tyypilliset taidot ja ominaisuudet.

Ulkonäkö: Kirjoita selkeä ja tarkka kuvaus hahmosi ulkonäöstä. Sen avulla muut pelaajat saavat käsityksen siitä miltä hahmosi näyttää. Kuva hahmosta ei ole pakollinen, mutta kuitenkin suotavaa, sillä se kertoo enemmän kuin tuhat sanaa. Kuvan hahmostasi voit piirtää itse, muokata kuvapohjasta tai pyytää vaikkapa kaveria piirtämään. Netistä ladattuja valmiskuvia ei hyväksytä.

Jos kuvaa ei kuitenkaan ole mahdollista saada, on sanallisen kuvauksen oltava erityisen tarkka yksityiskohtia myöten. Jos hahmosi omaa erikoistuntomerkkejä vain päänalueella, niin myös pääkuva kelpaa. Tatuointeja ja lävistyksiä hahmolla on mahdollista olla, mutta ne ovat todella harvinaisia ja ne leimaavat usein hahmon huligaaniksi. Tatuoinnit tehdään vanhoin menetelmin. Lähinnä siis neulojen/piikkien sekä luonnosta saatavan musteen avulla.
Tarkemmat tiedot lajien eroavaisuuksista ulkonäöissä sekä kriteerit löydät lajien tiedoista.

Olennaisimmat tiedot:
- Ruumiinrakenne: Pituus, paino, vartalonmuoto.
- Hiukset: Pituus, muoto, väri, laatu.
- Silmät: Väri, malli ja jos on muuta huomioitavaa.
- Pukeutuminen: Millaisia vaatteita hahmosi käyttää? Tyylinä lajista riippuen steampunk tai fantasia.
- Erikoistuntomerkit: Arvet, siivet, sarvet, hännät, karvoitus, kynnet, korut yms.
- Muuta merkittävää.

Luonne: Kirjoita selkeä ja tarkka, vähintään viiden lauseen mittainen kuvaus hahmosi luonteesta. Kirjoita rauhassa ja mieti minkälaisella persoonalla tahdot pelata. Alle on listattu auttavia kysymyksiä, mutta älä vastaa niihin järjestyksessä, vaan luo toimiva kokonaisuus. Muista, että hahmon luonne kehittyy aina pelatessa.

• Miten käyttäytyy muiden seurassa? Entä yksin?
• Mitkä ovat vahvimmat ominaisuudet? (Suojelevaisuus, oikeudentunto, ystävällisyys…)
• Entäpä heikoimmat? ( Väkivaltaisuus, sinisilmäisyys…)
• Mitä piirteitä hahmosi arvostaa toisissa?
• Onko laiska vai puurtaja?
• Millainen huumorintaju?
• Spontaani vai suunnitelmallinen?
• Välittääkö toisista vai pyöriikö maailma oman navan ympärillä?
• Millainen on suuttuneena?
• Mikä saa jalat veteliksi?
• Onko hahmosi romantikko?
• Ystävällinen vai ilkikurinen?
• Paheet ja hyveet?

Historia: Kerro hahmosi historiasta vähintään viiden lauseen verran. Millaista elämä on ollut kokonaisuudessaan nykyhetkeen asti? Onko ollut traagisia tilanteita tai onnellisia loppuja? Onko hahmosi elänyt köyhissä vai rikkaissa oloissa?

Kerro hahmosi kehityksen kannalta tärkeimmät elämäntapahtumat ja muista ottaa huomioon eroavaisuudet lajien ikähaarukoissa. Enkelit/demonit voivat elää satoja vuosia ja tällöin historiaakin on kertynyt melkoisesti, muttei ole kuitenkaan tarpeen kertoa kaikkea jokaista yksityiskohtaa myöten.

Voi olla myös tarpeellista mainita kuinka enkeliä/demonia edeltävä kuolevainen on elänyt ja kuollut ansaitakseen uuden olomuotonsa ja tähän liittyvän tittelinsä/syntinsä. Muista, että aloitat pelaamisen siitä mihin historia päättyy.

Muuta: Tähän osioon voit kirjoittaa muuta nippelitietoa hahmostasi, kuten:
• Lemmikit
• Allergiat
• Pitää/ei pidä
• Sitaatteja
• Suhteet
• Taidot/kyvyt
• Luku- ja kirjoitustaito

Otathan huomioon jos suunnitelmissasi on jossain vaiheessa luoda arkijumala tai arkkienkeli, että ylläpito voi pidättää oikeutesi spesiaali hahmoon, jonka määrä on rajattu luvulla, jos et ole aktiivinen foorumilla puoleen vuoteen. Näin takaamme sen, että pelin kannalta merkittävillä hahmoilla on aina aktiivinen pelaaja ja että muillakin on mahdollisuus harvinaisempaan hahmoon.

Hahmon hyväksyminen:

Hahmon ollessa valmis luo sen nimellä uusi aihe hahmonhyväksyntä osioon ja odota, että ylläpito hyväksyy hahmosi. Hyväksynnän jälkeen saat pelata vapaasti hahmollasi.