Perehdyttyäsi tarpeeksi kotisivuihin, voit liittyä Nimrithin foorumille alla olevien ohjeiden mukaisesti:

        1. Teet liittymispyynnön
                     a. Kirjoitat esimerkkiroolin
Liittyäksesi foorumille sinun tulee kirjoittaa esimerkkirooli foorumille Roolipelinäyte & ohjeet -osioon ja tuoda täten esille taitosi kirjoittaa sujuvia peliviestejä. Esimerkkiroolin aiheen voit joko valita kahdesta valmiiksi annetusta vaihtoehdosta tai voit valita aiheen itse niin, että se soveltuu pelattavaan maailmaan. Valmiit aiheet löydät Roolipelinäyte & ohjeet -osiosta foorumilta.
                    b. Esittelet hieman itseäsi
Esittele itseäsi vapaamuotoisesti. Voit esimerkiksi kertoa jotain roolipelaushistoriastasi ja ikäsi.

        2. Lähetä liittymispyyntö foorumille sillä nimimerkillä, jolla aiot liittyä
Lähetä liittymispyyntösi foorumille sillä nimimerkillä, jota aiot käyttää myös foorumilla pelatessasi. Liittymispyynnön tulee sisältää roolipelinäyte ja osion sinusta itsestäsi.

        3. Luo tunnukset foorumille
Rekisteröidy foorumille sillä nimimerkillä, jolla lähetit liittymispyyntösi. Kun ylläpito on hyväksynyt liittymispyyntösi foorumilla, myös tunnuksesi voidaan aktivoida ja saat siitä ilmoituksen sähköpostiisi. Tämän jälkeen pystyt kirjautumaan foorumille.

        4. Tutustu foorumiin ja luo ensimmäinen hahmosi
Tunnusten hyväksymisen jälkeen pystyt kirjautumaan foorumille ja tutustumaan sen sisältöön paremmin. Foorumilta löydät myös Foorumiopas -osion, johon on koottu hyödyllisiä ketjuja ja muita huomionarvoisia seikkoja.
Pystyt myös luomaan ensimmäisen hahmosi. Huomiothan kuitenkin, että aikaa ensimmäisen hahmon luomiseen on kuukausi. Mikäli aika ei kuitenkaan riitä, voit aina pyytää lisäaikaa ylläpidolta. Jos et ole ilmoittanut hahmon luomisen pitkittymisestä, ylläpito ottaa sinuun yhteyttä kuukauden kuluttua ennen kuin tunnuksiasi foorumille poistetaan.

Hyviä pelihetkiä!Hahmokaavake

Alla on suuntaa antava hahmokaavake, josta näet, mitä hahmosi tietoihin olisi suositeltavaa sisällyttää. Hahmotietojen ei tarvitse olla luettelomaisessa muodossa vaan voit muokata niitä sellaiseksi kuin haluat, kunhan niistä vain löytyy kaikki tarvittavat tiedot.

Nimi: Hahmosi virallinen nimi, joka soveltuu tyyliltään pelattavaan maailmaan. Huomioithan, että kuolevaisilla on tavallisesti etu- ja sukunimi, joiden perusteella kaupungin asukkaista pidetään kirjaa. Demoneilla ja enkeleillä sukunimi ei ole välttämätön.

Kutsumanimi: Jos hahmosi on saanut lempinimiä, niin merkitse ne tähän.

Ikä: Hahmosi ikä. Tarkista lajien ikähaarukat.
Ihminen: 15-60
Muodonmuuttaja: 15-69
Puolijumala: 15-80
Demoni: 0- 2679
Suojelusenkeli: 0- 2679
Arkkienkeli: 1679-2679
Tunteiden jumala: 0-2567
Arkijumala: 2679

Sukupuoli: Mies tai nainen

Suuntautuminen: Seksuaalinen suuntautuminen. Ei välttämätön.

Siviilisääty: naimaton / naimisissa

Laji: Ihminen / muodonmuuttaja / puolijumala / enkeli / demoni / jumala
Tämän lisäksi mainitse tarvittaessa:
- Muodonmuuttajalle eläinlaji tai muinainen rotu (Ei taruolentoja)
- Puolijumalalle jumala, jonka jälkeläinen hän on. Muista myös tarkistaa foorumin puolelta, onko jumalaa listattu ja jos on, saako sille tehdä jälkeläisiä.
- Enkelin asema: suojelusenkeli / arkkienkeli
- Demonille synti: viha / kateus / ahneus / ylpeys / himo / ylensyönti / laiskuus

Perhe: Jos hahmosi omistaa perheen, voit kertoa myös perheenjäsenistä.

Asuminen: Asuuko hahmosi Taivaassa, Manalassa vai Maassa? Missä päin asumus sijaitsee ja minkälainen se on?

Maine: Kirjoita muutamalla lauseella onko hahmosi kerännyt mainetta kaupungissa. Mitä hänestä ajatellaan? Mistä hänet tunnetaan?

Taidot / Kyvyt: Mitä erikoiskykyjä hahmosi omaa? Muista tarkistaa lajille tyypilliset taidot ja ominaisuudet.

Ulkonäkö: Kirjoita selkeä ja tarkka kuvaus hahmosi ulkonäöstä. Sen avulla muut pelaajat saavat käsityksen siitä, miltä hahmosi näyttää. Kuva hahmosta ei ole pakollinen, mutta suositeltava, sillä se kertoo enemmän kuin tuhat sanaa. Kuvan hahmostasi voit piirtää itse, muokata kuvapohjasta tai pyytää esimerkiksi kaveria piirtämään. Netistä ladattuja valmiskuvia ei hyväksytä.
Jos kuvaa ei ole mahdollista saada, on sanallisen kuvauksen oltava tarkka ja yksityiskohtainen. Tatuointeja ja lävistyksiä hahmolla on mahdollista olla, mutta ne ovat harvinaisia ja usein leimaavia. Tatuoinnit tehdään aikaan sopivin menetelmin, kuten neulojen ja piikkien sekä luonnosta saatavan musteen avulla. Tarkemmat tiedot lajien eroavaisuuksista ulkonäöllisesti sekä kriteerit löydät lajien tiedoista.

Olennaisimmat tiedot:
- Ruumiinrakenne: Pituus / paino / vartalonmuoto
- Hiukset: Pituus / muoto / väri / laatu
- Silmät: Väri / muoto
- Pukeutuminen: Millaisia vaatteita hahmosi käyttää: värit / tyyli / materiaali
- Erikoistuntomerkit: Arvet / siivet / sarvet / hännät / karvoitus / kynnet / korut
- Muuta merkittävää

Luonne: Kirjoita selkeä ja tarkka kuvaus hahmosi luonteesta. Kirjoita rauhassa ja mieti minkälaisella persoonalla tahdot pelata. Alle on listattu auttavia kysymyksiä, mutta älä vastaa niihin järjestyksessä, vaan luo toimiva kokonaisuus. Muista, että hahmon luonne kehittyy aina pelatessa.

• Miten käyttäytyy muiden seurassa ja yksin?
• Mitkä ovat vahvimmat ominaisuudet? (Suojelevaisuus, oikeudentunto, ystävällisyys…)
• Entäpä heikoimmat? (Väkivaltaisuus, sinisilmäisyys…)
• Mitä piirteitä hahmosi arvostaa toisissa?
• Onko laiska vai puurtaja?
• Millainen huumorintaju?
• Spontaani vai suunnitelmallinen?
• Välittääkö toisista vai pyöriikö maailma oman navan ympärillä?
• Millainen on suuttuneena?
• Mikä saa jalat veteliksi?
• Onko hahmosi romantikko?
• Ystävällinen vai ilkikurinen?
• Paheet ja hyveet?

Historia: Kerro hahmosi historiasta. Millainen hahmon elämä on ollut kokonaisuudessaan nykyhetkeen asti? Onko ollut traagisia tilanteita tai onnellisia loppuja? Onko hahmosi elänyt köyhissä vai rikkaissa oloissa? Millaisia ovat hahmosi elämän käännekohdat ja merkittävimmät hetket?

Kerro hahmosi kehityksen kannalta tärkeimmät elämäntapahtumat ja muista ottaa huomioon eroavaisuudet lajien ikähaarukoissa. Enkelit, demonit ja jumalat voivat elää satoja vuosia. Tällöin on tarpeellista kertoa hahmon merkittävimmät elämäntapahtumat ja se, millainen hahmon elämä kuolevaisena on ollut ja mitkä seikat ovat vaikuttaneet siihen, millaisena hän on syntynyt uudelleen.
Muista, että aloitat pelaamisen siitä mihin hahmon historia päättyy.

Muuta: Tähän osioon voit kirjoittaa muuta nippelitietoa hahmostasi, kuten:
• Lemmikit
• Allergiat
• Pitää / ei pidä
• Sitaatteja
• Taidot/kyvyt
• Luku- ja kirjoitustaito

Otathan huomioon, jos suunnitelmissasi on jossain vaiheessa luoda arkijumala tai arkkienkeli, että ylläpito voi pidättää oikeutesi spesiaali hahmoon, jonka määrä on rajattu luvulla, jos et ole aktiivinen foorumilla puoleen vuoteen. Näin takaamme sen, että pelin kannalta merkittävillä hahmoilla on aina aktiivinen pelaaja ja että muillakin on mahdollisuus harvinaisempaan hahmoon.


Hahmon hyväksyminen

Nimrithissä on käytäntö, että pelaajat hyväksyttävät hahmonsa osiossa 'Hahmojen hyväksyntä', jolloin joku ylläpitäjistä käy hahmon tiedot läpi ja hyväksyy hahmon ennen kuin sen voi siirtää 'Hahmot' -osioon lajinsa mukaiseen kategoriaan ja alkaa pelaamaan. Tällöin mahdolliset epäkohdat, puutteet tai väärinkäsityksen tulee korjattua ennen kuin hahmolla lähtee pelaamaan. Jokainen uusi hahmo tulee siis tuoda foorumille hyväksynnän kautta: muut kuin jumalhahmot 'Hahmojen hyväksyntä' -osion kautta ja jumalhahmot yksityisviestitse koko ylläpidon hyväksynnän kautta.