Puolijumalat ovat jumalan ja ihmisen liitosta syntyneitä jälkeläisiä. He osaavat magiaa, joka keskittyy sen jumalan elementin ympärille, jonka jälkeläisiä he ovat. Puolijumalan ollessa esimerkiksi Rauhan lapsi, hän pystyy vaikuttamaan ihmisten mieliin ja on hyvä sovittelemaan asioita. Ilman jumalan lapsi taas osaa hallita ilmaa siihen pisteeseen asti, että pystyy aiheuttamaan kovia tuulenpuuskia. Sen sijaan tunteidenjumalten lapsien voimat perustuvat tunnetta edustavan jumalan voimiin, mutta ovat paljon heikompia. He kykenevät vaikuttamaan lähellään olevien ihmisten tuntemuksiin ja saamaan nämä tuntemaan edustamaansa tunnetta, kuten esimerkiksi iloa, ahdistusta, intohimoa tai mustasukkaisuutta.

Tunteidenjumalien ja täten myös puolijumalien voimat eivät kuitenkaan voi perustua mihinkään seitsemästä kuolemansynnistä, joita ovat ylpeys, kateus, viha, laiskuus, ahneus, ylensyönti ja himo, koska demonit hallinnoivat niitä. Tunteiden jumalien jälkeläiset eivät pysty hallitsemaan mitään elementtiä ja heidän voimansa ovat myös heikompia kuin esimerkiksi arkijumalien jälkeläisten. Niin tunteidenjumalten kuin arkijumalten lapset voivat omata myös joitain vanhempiensa erikoisvoimista. He voivat esimerkiksi kyetä liikuttamaan jollain tavalla haluamaansa esinettä sitä koskettamatta, luomaan lyhyen aikaa kestävän suojaavan voimakentän tai parantamaan. Erikoistaidot ovat kuitenkin jumalan voimiin nähden heikompia ja niiden ylläpitäminen on puolijumalille suhteellisen työlästä ja voimia vievää.

Jokainen puolijumala pystyy myös muuttamaan aavistuksen ulkonäköään näin tahtoessaan. Puolijumalat pystyvät kulkemaan ihmisien tavoin vain maassa. Heidän hiusten ja silmiensä väri voi olla mikä tahansa. Värin täytyy kuitenkin pysyä luonnollisessa. Puolijumalilla suositaan fantasiapohjaisia nimiä, kuten esim. Sorros, Brihris, Cyrdis tai Fiohris. Puolijumalat ovat kuolevaisiksi pitkäikäisiä ja elävät mahdollisesti vähän päälle 110-vuotiaiksi.


Suhtautuminen muihin lajeihin:

Puolijumalat eivät pidä liiemmin ihmisistä, koska he tuppaavat usein olemaan kateellisia puolijumalille näiden kykyjen ja ylemmyyden takia. Jumalia he arvostavat, ja näkevätkin heidät läheisimpinä ja lähestyttävämpinä kuin muut kuolevaiset. Muodonmuuttajat sekä puolijumalat ovat tulleet aina hyvin toimeen keskenään.