Maa on kuolevaisten asuttama paikka, joka sijoittuu täysin omaan maailmaansa meidän pallomme kaltaisella planeetalla. Ajallisesti pelimaailma peilautuu 1800-luvun alkumetreihin omilla mausteilla ja erikoisuuksilla höystettynä. Meidän historiamme tapahtumilla ja henkilöillä ei Nimrithin maailmassa ole merkitystä, vaan maailma on kehittänyt oman historiansa alusta alkaen samoin kuin myös maanosat ja valtiot ovat omanlaisensa.
Pelaaminen itsessään tapahtuu Neldrinin kuningaskunnan pääkaupungissa Nimrithissä, joka toimii myös uskonnon keskittymänä ja paikkana, jonka läheisyydessä jumalten uskotaan elävän.

Asuminen

Talot ovat kokonaisuudessaan puulämmitteisiä, jolloin niin asunto kuin ruokakin lämmitetään erikseen tulisijojen avulla, kuten takoin ja puulämmitteisin helloin. Vettä ei vielä missään ole saatavilla suoraan puhtaana, vaan ennen sen juomista tulee bakteerit ja epäpuhtaudet keittää pois. Vesi haetaan erilaisista lähteistä tai kaivoista. Osalle rikkaista talouksista tulee vettä jo hanasta, mutta juomakelpoista saati lämmintä se ei ole. Normaalista poiketen myös suihkut ovat rikkaiden luksusta ja köyhemmät käyttävät peseytymiseen itse täytettäviä ammeita tai peseytyvät suoraan saavista vettä päälleen kumoamalla.
Asunnot ovat yleensä malliltaan omakotitaloja, rivitaloja tai monen perheen asuttamia luhtitaloja, tavallisesti joko yksi- tai kaksikerroksisia. Rikkaampien asunnot ovat kartanomaisempia. Rakennusmateriaaleina tavallisissa asuintaloissa on käytetty yleensä lautoja tai hirttä, satunnaisesti myös kiveä. Vaikuttavimmissa rakennuksissa, kuten linnoissa, kartanoissa ja tyrmissä materiaaleina toimivat laajalti vain tiili ja kivi.

Sähköt

Sähköjä Nimrithissä ei vielä ole, vaan perusvalaistuksena ihmiset käyttävät luonnonvaloa ja hämärän aikaan öljylamppuja ja kynttilöitä. Kuitenkin katuja ulkona on alettu valaista jo kaasuvaloin. Rikkaat suvut käyttävät samaisia kaasuvaloja tonttinsa pihojen valaisuun.
Myöskään puhelimia, radioita tai televisioita ei ole vielä keksitty, joten viestittäminen ihmisten välillä on toiminut perinteisesti kirjeitse ja uutiset sekä kuumimmat juorut luetaan paikallisesta lehdestä tai kuullaan vastaavasti juorupiireistä kaupungissa.

Ruoan säilyttäminen

Ruoan säilyttämisen tietous on ollut elintärkeää koko ihmiskunnan historian ajan ja koska Nimrithissä ei ole vielä keksitty jääkaappeja, on olemassa muita vaihtoehtoisia tapoja säilyttää ruokia. Ruokien yleinen säilyttäminen tapahtuu kylmäkellareissa, jotka on usein upotettu asuinrakennuksen alle tai vastaavasti maakellariin pihamaalle.

Kuivaaminen >> Kuivaaminen on mainio tapa säilyttää yrttejä, hedelmiä, vihanneksia ja lihaa. Tämän tehtävän ihmisten puolesta hoitavat luonto ja aurinko, josta poistattavat kosteuden ruoista. Yrtit sidotaan yhteen ja ripustetaan aurinkoiseen paikkaan pois kosteudesta. Hedelmät ja vihannekset asetetaan puhtaalle aluselle aurinkoiseen paikkaan muutamaksi viikoksi.
Suolaus >> Suolaamista käytetään lähinnä lihaan ja kalaan poistattamaan kosteutta. Tämä metodi alentaa bakteeritasoa ja tekee lihasta sopivan myöhempääkin käyttöä varten.
Purkitus >> Purkitus on suosittu tapa säilyttää niin hedelmiä, vihanneksia kuin lihaakin. Tölkit ja lasipurkit ovat sopivia purkittamiseen sterilisoinnin jälkeen.
Pikkelöinti>> Pikkelöintiin tarvitaan kahta asiaa; suolaa ja happoja. Hapottaminen edellyttää tuotteen (kuten suolakurkku) uittamista suolaliuoksessa ja kun ne ovat lionneet tarpeeksi, siirretään tuote etikalla täytettyyn purnukkaan.

Koulutus/Ammatit

Ammattiin kouluttautuessa oppi siirtyy yleensä perheen sisällä vanhemmilta lapselle. Opettaminen alkaa jo käytännössä nuorena lapsien saadessa seurata vanhempiensa puuhia, mutta varsinainen opetus alkaa teini-ikään tultaessa. Jokainen lapsi ei tietenkään tahdo seurata vanhempiensa jalanjälkiä ja usein kokeilevat onneaan muualla tai toisin tavoin hakeutumalla esimerkiksi oppipojiksi/tytöiksi. Tämä on myös työllistänyt useita nuoria.
Kaupungissa on myös julkinen koulu, jonka oppeja vain harvat käyttävät rikkaimpien palkatessa jälkeläisilleen hyvin koulutettuja kotiopettajia. Osa vanhemmista opettaa itse jälkeläisilleen elämän aikana oppimaansa yleistietoa ja parhaassa tapauksessa myös kirjoitus-, luku-, ja laskutaitoja. Nämä taidot eivät kuitenkaan ole vielä itsestäänselvyyksiä, joten moni kansalainen turvautuu oppimiseen vanhemmalla iällä tai jättävät kokonaan opettelematta.
Julkisessa koulussa opettavista opettajista vain muutama on palkollisia ja osa vapaaehtoisia, jotka kiertävät opettamassa myös köyhemmille lapsille esimerkiksi orpokodeissa kirjoitus-, luku- ja laskutaitojen alkeita. Opettajaksi pyrkivän tulee osata yleistietoa niin Neldrinin kuin Nimrithinkin historiasta ja olla kykenevä parantamaan/opettamaan puutteellisia yleistaitoja.

Tässä lista ammateista, joita Nimrithissä voi nähdä: http://www.katajala.net/keskiaika/elama/ammatit.html
Mukaan ei lueta kirkollisia ammatteja, vaan temppeleissä on oma ammattikuntansa.

Kulkeminen

Kulkeminen tapahtuu ensisijaisesti jalan tai hevoskyydein eli joko ratsain ja vaunuilla. Kaupungin laitamilla ja kauempana ulkopuolella on mahdollista pitää hevosia maksusta ja niitä myös vuokrataan, jos rahaa ei ole tarpeeksi oman hevosen omistamiseen. Hevosvaunukyydit toimivat samaan tapaan kuin taksit, vaikkakin kyyti maksetaan tässä tapauksessa etukäteen. Kaupungissa on hevosvaunuille varattuja paikkoja, joista voi noutaa itselleen kyydin.
Myös jonkin verran höyryjunaratoja on ehditty rakentaa suurimpien kaupunkien välille ja yksi pysäkeistä sijaitsee Nimrithin kaupungin laidalla. Junalähtöjä on kuitenkin harvakseltaan, eikä äkkilähtöjä ole saatavilla. Vuoroja kulkee n. 2-3 päivän välein ilman välipysäkkejä. Junamatkalla säästää rutkasti aikaa hevoskyytiin verrattuna, joka saattaa parhaimmassa tapauksessa kestää jopa useita päiviä tai tunteja.

Juhlat

Nimrithin juhlapyhät ovat useimmat vastikkeita meidän maailmamme juhlapyhille, mutta niitä ei juhlita samoista syistä. Tunnetuimmat juhlat ovat keskikesän juhla, keskitalven juhla, uusivuosi, kuninkaallisten syntymäpäivät, historian merkittävien tapahtumien juhlapäivät ja uskonnolliset juhlat; Jumalia varten merkityt juhlapäivät.

Keskikesän juhla: Keskikesän juhla on vastike meidän juhannuksellemme. Tällöin kansalaiset koristelevat toriaukion lukuisin kukin ja erilaisin koristein. On tanssia, musiikkia, herkullisia ruokia ja ilakointia, riennot jatkuvat yömyöhään asti.

Keskitalven juhla: Keskitalven juhla on vastine meidän joulullemme, vaikkakaan itse juhlapäivää ei seuraa juhlapyhiä, vaan liikkeet ovat auki heti seuraavana päivänä. Tällöin levitetään iloa ja vietetään aikaa yhdessä perheen ja rakkaiden voimin. Parhain päivä tämä on pariskunnille, sillä juhlapäivä käsitetään romanttiseksi yhdessäolon juhlaksi.

Uusi vuosi: Uusi vuosi on yksi vuoden tärkeimpiä juhlia. Tällöin kaupungin liikkeet ovat kiinni ja perheet kokoontuvat viettämään laatuaikaa yhdessä hyvän ruoan merkeissä keskustellen kuluneen vuoden muistoista tehden tilaa uusille. Usein tapana on myös vierailla temppeleillä rukoilemassa ja esittämässä toiveita tulevan vuoden osalta jumalilta, jonka jälkeen tiettyyn kellonaikaan väki kokoontuu torille toivottamaan uusi vuosi tervetulleeksi ilotulituksin.

Muoti

Nimrithissä pukeutuminen muistuttaa viktoriaanista tyyliä, jossa on seassa voimakkaita vivahteita steampunkista, joka tekee pukeutumistyyleistä uniikkeja ja omanlaisia. Ihmiset suosivat usein eleganttista yksinkertaisuutta, puhtaita linjoja, hillittyjä värejä sekä yksityiskohtaisuutta asusteissaan. Osa kansasta suosii ja arvostaa peittävyyttä sukupuolesta riippumatta, osa menee käytännöllisyyden ja mukavuuden puolella ja pienin prosentti uskaltautuu uskaliaampaan, paljastavampaan pukeutumiseen. Pukeutumisen taso riippuu täysin yksilön varallisuudesta, jolloin rikkaimmat huomaa väestöstä helpoiten kalliilla, selvästi silmäänpistävällä tyylillään myös vaatteiden materiaaleihin nähden. Pröystäilijöitä löytyy aina joka junaan, vaan silti osa entisistä aatelisista uskaltaa sulautua keskivertokansalaisien joukkoon yksinkertaisella ja hillityllä pukeutumisella.

Naisten pukeutumiseen kuuluu laaja skaala erilaisia mieltymyksiä ja tyylejä. Iso osa naisista on mieltynyt erilaisiin mekkoihin ja hameisiin, mutta myös naisellisia muotoja korostavia, kapealahkeisien housujen käyttäjiä löytyy laajalti hameväestä. Vauraudesta riippuen asusteet ovat joko koreita ja hienostuneita tai tavallisen hillittyjä, koruttomia. Peittävämmät mekot ovat usein yksityiskohtaisempia ja koristeellisempia, kun taas rintaa ja uumaa paljastavammat yksinkertaisempia. Useimmat naiset käyttävät naisellisia muotojaan korostamaan tiukkoja korsetteja ja toiset osoittavat naisellista viehkeyttään erilaisin avonaisin liivein ja paidoin jättäen paljon miesten mielikuvituksen varaan. Asusteisiin kuuluu myös erilaisia koristeellisia, pitkiä takkeja erikoisin leikkauksin ja koristuksin, eikä liivienkään näkeminen naisilla ole mitenkään tavatonta. Ajan kuluessa mieltymykset ja ajatukset naisellisuudesta ovat muuttuneet, mutta suurin osa puoltaa edelleen naisellisuutta ja sen mukaisia asuvalintoja.

Miesten pukeutuminen on naisiin verrattuna yksinkertaisempaa, mutta tyyli vaihtelee yksilöittäin. Kenties suosituin asuste pukeutumisessa on liivit, joita on monia erilaisia käytettäviksi saman asukokonaisuuden kanssa eri tilaisuuksiin. Tavallisimpiin tilaisuuksiin, kuten perus päiväkäyttöön tulevaan liiviin materiaalina käytetään villaa tai puuvilla, kun taas muodollisempi liivi on tehty silkistä ja on koreampi väritykseltään.
Kuten liivillä, myös hatulla tärkeä osa miehien pukeutumisessa, jos tahtoo olla tyylikäs ja näyttävä. Silinterit ovat muodollisempia tilaisuuksia varten, mutta varakkaat käyttävät niitä usein myös muuten vain. Myös muut hatut ovat yleistyneet ja niitä näkee ihan päiväkäytössä. Hattujen lisäksi näyttävyyttä erilaisiin asusteisiin tuovat kävelykepit ja taskukellot. Muotiin ovat astuneet myös erilaiset solmiot, kravatit, jotka ovat usein joko kapeita, tavallisia tai röyhelöisiä.
Takkeja miehillä on lukuisia tilanteeseen kuin tilanteeseen sopivia. Löytyy lyhyitä, yksinkertaisia ja tavallisia, kuten myös pitkiä ja eleganssia huokuvia.

Tarkempia viitteitä ja vinkkejä pukeutumiseen suhteen löydät » täältä

Rakkaus

Rakkaus kaikkien lajien kesken on sallittua, vaikka yleinen mielipide ei ole kuitenkaan kovin suvaitseva. Läheskään kaikki eivät ole sinut eri lajien liittojen kanssa ja saattavat katsoa näiden lajien risteytymiä kieroon tai käyttäytyä muuten syrjivästi. Tähän kastiin kuuluvat myös muut, kuin heteroseksuaaliset suhteet.
Julkiset hellyydenosoitukset eivät ole suvaittuja minkäänlaisten parien kesken. Naimisiin meneminen on sallittua vain heterosuhteissa.

Kuningaskunta

Neldrin on kuningaskunta, jossa valtaa pitävät kuningas ja kuningatar. Kuningaspari linnoineen sijaitsee Nimrithissä, maan pääkaupungissa kauempana rannikosta ja vesiteistä. Muista kuningaskunnista poiketen Neldrinissä ei ole enää säätyjä ja aateliset ovat vain rikkaampia kansalaisia. Säädyt ovat olleet poissa jo kolmen polven ajan, jolloin tuon ajan hallitsija, kuningatar Rosalie oli rakastunut seppään, tavalliseen kansalaiseen. Tuolloin kyseinen liitto ei ollut mahdollinen, sillä säätyjen ulkopuoliset liitot olivat kiellettyjä ja aiheuttaisivat lopulta suurempia ongelmia. Rosalie päätyi pitkän ja raskaan harkinnan jälkeen radikaaliin, kansaa kohahduttavaan ratkaisuun ja poistatti säädyt. Nyt entiset aateliset olivat vihaisia vielä kauan päätöksen jälkeen, mutta rauhoittuivat vuosien kuluessa, vaikka jälkipolvet osoittavat edelleenkin tyytymättömyyttä.

Kaupunki

Pelaaminen tapahtuu Neldrinin pääkaupungissa, Nimrithissä. Nimrith on keskisuuri, rauhallinen kaupunki valtion keskivaiheilla, kauempana rannikosta. Maalla ja kaupungilla on pitkä yhteinen historia ja se tunnetaan erityisesti uskonnostaan. Uskotaan, että jumalat asuvat Nimrithin kaupungin lähistöllä ja palvonta on voimakasta.

Kauempana kaupungista, pohjoisemmassa sijaitsee sankka, taruistaan ja huhuistaan tunnettu metsä, Valha. Metsä on täynnänsä mysteereitä, jonka vuoksi myös lukuisat erilaiset huhut möröistä ja aaveista ovat saaneet alkunsa. Kukaan täysijärkinen ei astu metsään hämärän aikaan, sillä tuolloin metsä on aavemmaisimmillaan. Parhaassa tapauksessa metsään astunut kuulee mystisiä ääniä ja näkee olemattomia. Sanovat niiden olevan aaveita, välitilaan jääneitä henkiä sekä yön eläimiä, jotka houkuttelevat pahaa aavistamattomat surman suuhun tai ajavat hulluiksi. Jotkut ovat jopa jääneet sille tielleen.
Päivisin metsä on kesy ja tietyistä paikoista jopa lumoavan kaunis, mutta kauneuteen liittyy aina varjopuoli, eivätkä nämä upeat näkymät ole helposti löydettävissä.

Kaupungin takana nousee hyvin korkea, monihuippuinen ja komea Minerith-vuoristo, jonka kasvillisuus on niukkaa. Rinteillä voi havaita kasvamassa satunnaisia kitukasvuisia puita, joiden lehtiä käytetään paikallisten rohtojen ja salvojen valmistukseen. Myös tietynlaisia lääkeyrttejä tavataan niin hieman korkeamalla vuoren seinämillä, kuin sen juurellakin.
Vuoren korkeimmilla kohdilla ilma on huomattavasti kylmempää kuin maan rajassa, mutta silti huipuilla ei nähdä juuri lunta. Toinen hieman Minerithiä pienempi vuorijono sijaitsee Khodora nimisessä laaksossa Nimrithin pohjoisosassa.
Khodora muodostuu pienestä palasta mystistä Valhaa, korkeasta vuorijonosta sekä aivan vuoriston vieressä sijaitsevista vanhoista raunioista, jotka jatkuvat myös syvälle vuoren sisään.

Nimrithin eteläisissä ja itäisissä osissa sijaitsevat parhaat alueet maanviljelylle ja näiltä alueilta myös ruoka kulkeutuu torille ja kauppoihin. Alueilla viljellään erilaisia viljoja, juureksia sekä kasviksia. Jotkut raaka-aineista tulevat myös maan ulkopuolelta ja ovat suosittuja toripäivinä.Valuutta

Neldrin kuningaskunnalla on oma valuuttansa dhruva. Dhruva on kolikoista koostuva valuutta, jonka arvo perustuu kolikon materiaalin arvoon. Rahat ovat joko kuparia, hopeaa tai kultaa.

Hopearaha on materiaaleista käytössä yleisin ja suurin osa kansasta käyttää sitä maksuvälineenä. Luonnollisesti kultarahalla ostettaessa kolikoita ei tarvitse yhtä suurta määrää. Kupari on käytössä vain aniharvoin, mutta sen käyttäminen maksuvälineenä ei ole tavatonta.


- 20 kuparirahaa = 1 hopearaha
- 1 kultaraha = 100 hopeaa - 2000 kuparia
Kuparikolikosta on olemassa 1 ja 5 arvoiset painokset

Esimerkkejä:
Hevonen = 800-1000 Hopea
Vuokra = 20-100 Hopeaa
Kärryajelu = 5 Hopeaa/100 kuparia
Liha/kg = 3 Hopeaa/60 kuparia
Leipä = 5 kuparia
Viljat/kg = 10 kuparia
Kasvikset/hedelmät/juurekset/kg = 5-15 kupariaPalkat viikoittain/päivittäin työpaikasta riippuen.

Ilmasto

Nimrithissä vallitsee leuto ilmasto. Vuodenaikoina tavataan kaikki neljä vuodenaikaa. Talvet ovat kuitenkin hyvin leutoja ja vähälumisia. Keskilämpötila liikkuu vuoden aikana +5 ja +13 välillä. Kesä kestää neljästä seitsemään kuukautta, kun taas talvi kestää alle neljä kuukautta.


Kasvisto ja eläimistö:

Kasvisto on lauhkeaa lehti-ja sekametsää. Osa jaloista lehtipuista kasvaa valtavan suuriksi ravinteikkaassa maaperässä. Ihmiset arvostavat näitä suuria jättiläisiä ja jos he tarvitsevat puuta, kaatavat he nuorempia yksilöitä. Maassa oleva kasvisto on hyvin laajakirjoista aina suurista pieniin ja erikoisimmat yksilöt tapaa Valhan uumenissa.

Eläimistö on pitkälti samanlaista kuin Suomessa 1800-luvulla. Pitkälle jalostettuja rotuja ei siis esiinny edes lemmikkieläiminä vaan niiden rodut perustuvat siihen, miten pitkälle eri rotujen jalostus on edennyt meidän maailmamme 1800-lukuun mennessä. Normaalien lajien lisäksi metsissä esiintyy tosin myös muualta tuotuja lajeja, mutta myös alkuhärkiä, villihevosia sekä visenttejä. Myös erilaisia taruolentoja, kuten lohikäärmeitä ja yksisarvisia, esiintyy, mutta ne ovat äärimmäisen harvinaisia.


Uskonto

Nimrithin valtauskonto on sekoitus antiikin kreikan uskontoa, shintolaisuutta ja ripaus hellenismiä.

Nimrithin valtauskonto perustuu polyteismiin eli monijumaluuteen. Toisin sanoen oletukseen, jossa jumalia ja jumalattaria on useita. Uskonnon rakentama kuva Jumalista rakentuu paljolti myyttien, tarujen ja riittien avulla. Näissä Jumalat kuvataan antropomorfisina eli ihmisen muotoisina. Jumalien uskotaan toimivan myös kuten ihmiset ja omaavat inhimillisiä paheita. Jumalien uskotaan myös kykenevän toimimaan yhdessä ihmisten kanssa ja saamaan lapsia heidän kanssaan. Heitä pidetään myös erehtyväisinä ja se tekee valtauskonnosta kansanläheisen.

Nimrithin valtauskontoon ei kuulu dogmeja eikä yhteisiä uskontunnustuksia. Uskonnolla ei myöskään ole kokonaista kirjaa, vaan lähinnä yksittäisiä tekstejä ja riimuja, joita papit ja papittaret usein selventävät kansalaisille niille tarkoitetussa tilaisuuksissa temppeleillä. Myös vanhemmat tapaavat sivistää lapsiaan teksteillä. Valtauskonnossa ei myöskään ole selkeitä normeja moraaliselle elämälle, mutta tavoiteltavina arvoina ja piirteinä pidetään vieraanvaraisuutta, itsekontrollia ja kohtuullisuutta. Varsinkin kohtuullisuus on vallitsevassa osassa uskontoa ja siitä juontaa juurensa uskomus, että kohtuudella elämänsä eläneet pääsevät enkelinä nauttimaan Taivaan valtakunnasta, kun taas kohtuuttomasti ja paheellisesti eläneet joutuvat kärsimään demoneina Manalassa.

Tämän tuomion uskotaan tapahtuvan Limbuksessa, jonka kautta kuolleiden henkien uskotaan siirtyvän joko Taivaaseen tai Manalaan. Uskonnossa tavoitellaan myös eräänlaista kultaisen keskitien ideaalia, jossa tavoitellaan puoliväliä kahden ääripään välillä, joista toinen edustaa liiallisuutta ja toinen puutteellisuutta. Pääosin valtauskonnon painopiste on erilaissa kulteissa, jotka ovat sidoksissa perheeseen, kaupunkiin, sukupuoleen, ikään ja ammattiin. Kultteihin kuuluu myös erilaiset arkiset rituaalit ja siirtymäriitit, joissa esimerkiksi juhlitaan syntynyttä lasta ja otetaan tämä osaksi perhettä.

Uskonto ei myöskään velvoita ketään palvomaan jumalia, mutta usein niin tehdään ikään kuin varmuuden varalta, vaikkei itse Jumaliin uskottaisikaan. Pääosin Jumalista saa myös ajatella, mitä itse haluaa. Nimrithissä on uskonnonvapaus, joten valtauskonnon lisäksi pakanoiden, ateistien ja muita uskontoja on sallittua harjoittaa. Uskontoa harjoitetaan usein temppeleissä rukoilemalla tai esimerkiksi viemällä Jumalan alttarille lahjoja. Temppeleissä on myös pappeja ja papittaria, niin ylempi- kuin alempiarvoisiakin. Alempi arvoiset huolehtivat temppelien siisteydestä, myyvät merkityksellisiä amulettejä esimerkiksi pahojen henkien karkottamiseen ja opastavat temppelien rituaaleissa ja rukouksissa. Temppeleissä on myös mahdollisuus opiskella ammattiin vanhemman papin/papittaren johdolla, jolloin opiskelijatkin osallistuvat temppelien kunnossapitoon opiskelunsa ohessa.

Temppeliin mentäessä oven ulkopuolella puhdistaudutaan pesemällä kasvot ja kädet. Alttarin edessä kuolevainen polvistuu ja sytyttää kynttilän sekä suitsukkeen avatakseen yhteyden jumaliin. Jokaisella merkityksellisellä jumalalla on oma alttarinsa, jossa on muinaisten käsitysten mukainen veistetty kuvajainen jumalasta sekä tuoksullinen suitsuke. Jumalten alttareille jätetään usein myös erilaisia lahjoja, kuten ruokaa, juomaa tai arvokkaita esineitä esimerkiksi silloin, kun toivottiin jumalten suosiota johonkin elämänvaiheeseen tai arkiseen asiaan. Uhritoimituksia ei kuitenkaan suoriteta. Jumalien puoleen voi kääntyä myös kotona, joilloin ainoastaan kynttilän sytyttäminen on suotavaa.

Temppelit:

Erilaisia temppeleitä on olemassa kolme kappaletta. Suuri ja koristeellinen temppeli kuuluu ylijumalille. Keskikokoinen kukin koristeltu temppeli kuuluu arkijumalille. Pieni ja pelkistetty temppeli kuuluu tunteidenjumalille.

Arkijumalien temppeli sijaitsee aivan kaupungin eteläisessä laidassa joen vierustalla. Tunteidenjumalien temppeli sijaitsee sisemmällä kaupunkia lähempänä linnan muureja ja suurin, ylijumalille kuuluva kauempana kaupungin ulkopuolella.

Papit ja papittaret:

Pappien/papittarien ei tule olla aviossa opiskelut aloitettuaan eikä ammatin aikana ole sallittua avioitua. Myös irtosuhteet ovat paheksuttavia ja kiinni jäämisestä menettää toimintalupansa tai opiskelut keskeytyvät. Kuitenkin jumalten kanssa oleminen on hyväksyttävää pappien/papittarien ollessa heille ja heidän palvelemiselleen kokonaan omistautuneita. He ovat pyhiä, eikä kuolevaisten sovi koskea heihin siveettömästi. Näin kuitenkin tapahtuessa pappi/papitar ei ole enää puhdas, jolloin jumalien palveleminen ei tule kysymykseenkään. Puhdistautuakseen heidän täytyy pestä kehonsa pyhällä vedellä täytetyssä altaassa.

Tämän hetkiset kuninkaalliset

Kuningas Donovan & Kuningatar Lavinia
sekä heidän jälkeläisensä Prinssi Gaian
Kuninkaalliset ovat NPC hahmoja.